Banane si migdale in sos-crema de rom

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar ¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane, taiate in felii 1,5 cm 2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite ½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.

In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.

Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.

Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise