Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.
Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise