Basboosa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 650 gr gris
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr iaurt
  • 3 linguri rase parf de copt
  • migdale decojite (optional alune, arahide, nuci)
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • un varf de cutit scortiosara

Mod de preparare

Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.

Pentru prajitura:

Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.

Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.

Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise