Basket muffins cu zmeura si ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - pulpa de la 1/2 ananas (stoarsa de suc)
  • -1 ceasca zmeura
  • -1-2 linguri sirop de menta
  • - 1 lingura sirop de artar
  • -1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri faina alba
  • -2 oua
  • -1 iaurt mic
  • -faina integrala cat cuprinde, asa incat sa iasa un aluat aerat si pufos, care se toarna cu lingura.
  • Pt. final:
  • -putina miere amestecata cu cacao
  • - 1 picatura esenta menta
  • -zmeura si cubulete de ananas proaspete

Mod de preparare

Initial, aceste prajiturele s-au vrut a fi niste frumoooase briose, dar, pt. ca s-au lasat putin la copt, am gasit ac de cojocul lor: le-am transformat in niste minunate cosulete cu fructe proaspete. Si uite-asa, am scapat cu fata curata si cu niste minuni savuroase pe masa, care au disparut urgent:)

Cum eu tocmai facusem un minunat suc de ananas si zmeura, nu puteam sa arunc pulpa frucetlor, asa ca m-am decis sa o transfrom intr-un desert. Zis si facut!

Am luat pulpa stoarsa bine de suc, am amestecat-o in robot cu celelalte ingrediente si am obtinut aluatul de muffins. L-am turnat cu lingura in tava de copt tapetata cu hartiute speciale pt. briose si am dat la cuptor pana au trecut testul scobitorii.

Dupa cum spuneam mai sus, la copt, briosele mele intai s-au umflat putin, apoi s-au lasat, formand niste cosulete frumoase si dulci. Ei bine, vazand eu asa, le-am lasat sa se racoreasca, le-am scos din forme, le-am uns cu putina miere amestecata cu cacaosi 1 picatura esenta menta, si le-am umplut cu fructe: zmeura proaspat culeasa si cubulete de ananas.

Toti ne-am declarat mai mult decat incantati de ceea ce-a iesit, iar eu am dat uitarii nereusita muffinsilor (daca totusi vreti sa va iasa frumoase, mai adaugati faina...ale mele cred ca s-au lasat din cauza ca n-au avut destula faina).

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise