Batoane asortate din carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 1 kg de batoane,
  • Carne din bucati diferite,bucati ramase de la diferite preparate:piept pui,cotlet porc,mushi vita. 1.200kg
  • Faina 0.300kg
  • Pesmet 0,200kg
  • Oua 2 bucati
  • Praf curry 1 lingurita
  • Boia de ardei 1 lingurita
  • Piper alb,sare,
  • Apa minerala 0,400 L
  • Ulei
  • Sos Gleu 0,450

Mod de preparare

Pregatire:

Bucatile de carne se spala in se taie in lungime,de grosimea unui deget si lungimea de 4-5 cm.

Faina se imparte in doua,o treime pe o tavita si restul intr-un bol sau castron.

Pesmetul se amesteca cu praful curry,boiaua si piperul.

Ouale se bat,se sareaza si se amesteca cu cele 2 treimi de faina.Se adauga apa minerala atat cat este nevoie pentru a obtine o compozitie de consistenta unui lapte,putin mai gros.

Preparare:

Uleiul se pune la incins intr-o tigaie adanca.

Bucatelele de carne se dau prin faina toate odata.Se pun in tava si se amesteca cu faina.

Se transfera bucatelele in vasul cu compozitia de faina si oua.Se scot si se asaza in tava cu pesmet condimentat.Se pun drept ca sa iasa cat mai frumoase cand se pun in ulei.Dupa ce se tavalesc in pesmet se strang putin in pumn si se scutura,apoi se pun in uleiul fierbinte.Cand se ridica la suprafata sunt gata.Se scot pe hartie absorbanta.Se servesc fierbinti cu sos Gleu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise