Bautura de portocale si lamai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 10-12 portocale mici
  • 4 lămâi mari
  • 6 l apă

Mod de preparare

Lămâile se rad de coaja galbenă,iar pieliţa albă se curăţă. Portocalele se curătă de coajă şi se adună toate pieliţele. Se taie portocalele cubuleţe mici care se pun într-o oală mare, peste ele se adaugă miezul lămâilor tăiat mărunt, se zdrobesc şi se adaugă deasupra zahărul.Se acoperă oala şi se lasă la macerat 2 zile.

După 2 zile se fierb 6l de apă şi clocotind, se toarnă peste compoziia din oală. Se acoperă şi se lasă aşa 12 ore.

Se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise