Bautura racoritoare din ginger

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 rădăcină medie ghimbir (cam cat 3 degete)
  • * 2 lămâi (zeama)
  • * 3, 4 Lg miere
  • * 1 L apă

Mod de preparare

Ghimbirul se curata de coaja daca doriti, sau e necesar doar sa fie bine spalat. De la lamaie se foloseste doar sucul, dar daca doriti sa fie putin amarui puteti adauga si putina coaja. Ghimbirul se marunteste cu un cutit ceramic, dupa care se adauga impreuna cu toate ingredientele într-un blender, și se procesează până la omogenizare. Lichidul obținut se strecoară neaparat. Dacă conținutul este prea piperat la gust, se mai poate adăuga in completare apă si miere.

Se știe despre ghimbir că este un ajutor de nădejde in curățirea tractului intestinal cât și in curatirea sângelui și înbunătățirii circulației. Mai multe amanunte despre ghimbir, sau mai bine zis, o lista intreaga despre felul in care ne ajuta aceasta radacina miraculoasa, se pot gasi la site-ul meu, http://ligiapop.com/2010/06/25/ghimbirul-un-adevarat-cadou-dat-omului/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise