Bavarese cu 2 creme

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6g gelatina
  • 50g ciocolata amara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;

Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;

Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;

Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;

Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;

Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;

La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!

OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise