Bekri Meze The Drinker's Appetizer

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. carne vaca (vitel)
  • 2-3 linguri unt
  • 2-3 cepe potrivit de mari taiate marunt
  • 1 foaie de dafin scortisoara
  • piper
  • cimbru
  • 2 catei usturoi pisati
  • 2-3 cesti de vin rosu sec
  • 1 lingura pasta de tomate(bulion)
  • 3-4 rosii mici
  • patrunjel
  • sare
  • piper si orice fel de mirodenii pentru friptura

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa in unt incins, se adauga carnea si toate mirodeniile, se lasa putin sa fiarba(prajeasca). Se adauga vinul si bulionul, rosiile, patrunjelul. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora si 1/2. Daca sosul este prea subtire, se adauga putina faina amestecata cu vin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise