Bezele cu crema (Sarah Bernhardt)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 420grame zahat tos
  • 150 grame nuci macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • .Pt crema:400-450 grame unt
  • 200-250 gramezahar
  • 6 galbenusuri
  • 50 grame cacao
  • 30 grame nescafe
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame nuci macinate(pt.decor)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si zeama de lamaie deodata,se trece apoi vasul pe un alt vas cu apa clocotita si se mai bate inca 8-10 minute. Se adauga apoi nucile amestecand usor de jos in sus,se aduna compozitia si nu se mai amesteca deloc.Se pregateste tava unsa bine cu margarina se adauga apoi faina in 3-4 straturi.Se marcheaza apoi rondele cu un pahar.se ia apoi numai din marginile compozitiei cate 1/2 de lingura,se pun in tava si se dau la cutor 15-20 min.

Crema: galbenusurile se freaca cu zahar,se trece pe un vas cu apa clocotita,se adauga untul se amesteca pana se topeste,se adauga celelalte ingrediente si se amesteca pana se ingroasa.

La sfarsit se iau 2 bezele,se umple spatiul dintre ele si lateral cu crema si se trec prin nuca macinata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise