Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare de lamaie
  • un varf cutit sare
  • 180 g zahar
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 50 g nuci tocate

Mod de preparare

Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute.

Se bat cu mixerul, la viteza medie, impreuna cu sarea, sarea de lamaie si vanilia pana cand se formeaza creste moi.

Se adauga treptat zaharul, cate o lingura, batand totul la viteza maxima, pana ce spuma devine tare, lucioasa iar zaharul este dizolvat.

Se incorporeaza fulgii de ciocolata si nuca tocata, amestecand usor cu o spatula.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi (depinde si cat de mari vor fi bezelele) si se formeaza bezele cu ajutorul a doua lingurite (eu am facut cateva si cu lingurita-cupa de inghetata).

Imi plac mult crestele bezelelor facute din lingurita.

Se coc la 120 g C timp de aproximativ 35-40 minute.

Atentie!!! Se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se raceasca in jur de 1 ora si jumatate cu usa cuptorului inchisa, astfel evitandu-se craparea.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans.

Veti avea o supriza tare placuta cand veti vedea ca inauntru fulgii de ciocolata raman intregi!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise