Bezele cu nucă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albuşuri,
  • o cana de zahăr fin,
  • un praf de sare,
  • un plic de zahăr vanilinat,
  • nuca

Mod de preparare

Amestecaţi albuşurile cu mixerul până veţi putea ţine castronul deasupra capului, iar ele să nu cadă. Totuşi, nu le mixaţi nici prea mult pentru că se vor strica. Adăugaţi zahărul încet, în ploaie, apoi esenţele si mai amestecaţi încă 8-10 minute până se topeşte zahărul. Amestecul trebuie sa aiba o consistenţă omogenă şi un pic de strălucire. Dacă vi se pare că e prea lichidă, puneţi putin amidon alimentar.

Aşezaţi hârtie de copt într-o tavă.. şi aşezaţi spuma cu lingura sau cu un şpriţ special la distanţă cam de 4-5 centimetri între ele ca să nu se lipească pe parcurs. Spuma trebuie să rămană în forma în care o aşezaţi, altfel e prea moale şi se va lăsa ulterior…dar la gust ies oricum bune, eu am dat greş de multe ori la faza asta până să-mi iasă cum trebuie. Deasupra, presăraţi nucă pisată sau alune, migdale..ce vă trece prin cap. Le las în cuptor la 130 de grade în jur de 35 de minute..dar asta depinde de fiecare aragaz în parte aşa că nu vă luaţi după mine neapărat (am un cuptor cu o flacără a naibii de puternică). Trebuie să le verificaţi din 10 în 10 minute, fără să ţineţi uşa deschisă prea mult. Când se dezlipesc de pe hârtie uşor şi sunt puţin arămii şi crocante la suprafaţă, e semn că sunt gata. Nu le lăsaţi prea mult pentru că nu vor mai avea consistenţa aceea lipicioasă înăuntru. Totuşi, dacă vă plac mai crocante le puteţi ţine mai mult în cuptor.

Vă sugerez din inimă dacă aveţi fani ai dulciurilor în casă, dublaţi cantităţile pentru că aceste bezele creează dependenţă foarte uşor şi se vor termina înainte să apucaţi să le gustaţi. Ale mele 30 de bezele se consumă cam în două-trei ore. Ce mai aşteptaţi ? Spor la savurat!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise