Biftec tocat cu vin alb si lamiie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg pulpa de vita fara os
  • 125 gr. maduva
  • 1 lingura gris
  • 4 oua
  • 200 gr. miez de piine
  • ½ pahar lapte
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • nucsoara pisata
  • 200 gr. unt
  • ½ pahar cu vin alb
  • ½ lamiie
  • 4-5 linguri zeama de carne sau supa calda
  • patrunjel verde tocat
  • pireu de spanac

Mod de preparare

Carnea se toaca, se amesteca cu maduva, sare, piper, nucsoara, gris, ouale, miezul de piine inmuiat in lapte si stors, ceapa taiata marunt si inabusita in unt. Se amesteca bine si se lasa sa stea la rece 1 ora. Din tocatura se fac chiftele de marime potrivita. Se pun in tigaie in unt fierbinte, se acopera si se prajesc 15 minute pe fiecare parte. Se asaza pe o farfurie calda. In grasimea ramasa se toarna vinul si zeama de carne. Se fierb impreuna. Se stoarce zeama de lamiie si se toarna sosul peste biftecuri. Se presara cu patrunjel verde.

Se serveste cu pireu de spanac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise