Bile cu vişine şi Oreo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 40 de bucati:
  • 2 pachete de biscuiţi Oreo (32 de biscuiţi)
  • 200 g de cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
  • două ciocolate amărui şi o ciocolată cu lapte
  • vişine din vişinată
  • nucă de cocos rasă pentru decor

Mod de preparare

Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul robotului de bucătărie şi se amestecă cu crema de brânză.

Ce am făcut în plus? Am scurs vişinele cu ajutorul unei site şi am pus câte o vişină în mijlocul fiecărei bile. Apoi, am introdus bilele la congelator pentru 30 de minute.

Între timp, topim cele trei ciocolate într-o crăticioară. Amestecăm continuu până ele se topesc definitiv şi lăsăm compoziţia obţinută la răcit.

După ce au trecut şi cele 30 de minute, putem să glazurăm bilele.

Cu ajutorul unei linguriţe, scufundăm bilele în ciocolată, le învârtim pentru a le glazura pe toate părţile şi apoi le scoatem pe o tavă pe care am aşezat în prealabil hârtie de copt.

Le ornăm cu nucă de cocos rasă şi le băgăm din nou la frigider pentru câteva ore sau la congelator pentru jumătate de oră-o oră.

Acum nu vă mai rămâne decât să vă bucuraţi de ele din plin! Spor la savurat, dragilor!

Mai multe retete, pe http://saltnsasha.wordpress.com.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise