Biscuiti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt moale
  • 100g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Untul moale ,oul, zaharul vanilat si zaharul, se omogenizeaza bine ,apoi separat ,faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se rastoarna peste restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat ,dupa care se formeaza o bila ,se aseaza pe o bucata de hartie de copt pe masa de lucru ,apoi se acopera cu alta bucata de hartie si se intinde o foaie nici groasa ,dar nici subtire , cu sucitorul. Se decupeaza diferite forme ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 20 de minute la 160 de grade. Cand sunt gata se pot pudra cu zahar ,se pot lasa asa cum sunt sau se pot decora cu ciocolata topita. Atentie -nu sunt fursecuri, deci sunt biscuiti si-i puteti pastra cel putin doua saptamani .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise