Biscuiti cu cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana zahar tos
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie verde
  • 2 pachete (340 g fiecare) cirese congelate fara sâmburi, dezghetate
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie verde
  • 3/4 cana fulgi de ovaz
  • 1/3 cana faina
  • 1/3 cana zahar brun deschis compact
  • 3 linguri unt rece, nesarat, taiat bucati

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare, se amesteca zaharul tos, amidonul de porumb, scortisoara, piperul, 1/4 lingurita de sare, enibaharul si coaja de lamâie. Se adauga ciresele si sucul de lamâie verde, amestecând bine. Se trec intr-un vas de copt din sticla cu diametrul de 23 cm; se lasa deoparte.

2 Într-un castron, se amesteca restul de ¼ lingurita sare, ovazul, faina si zaharul brun. Cu un robot pentru aluat sau cu doua cutite. se pune untul inauntru si se amesteca pâna când compozitia arata ca niste firimituri mari. Se presara compozitia peste fructe.

3 Se coace 25 de minute sau pânâ când fructele clocotesc, iar partea de deasupra este rumenita si crocanta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise