Biscuiti cu piersici si muesli

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana muesli
  • -1 cana fulgi de ovaz
  • -100 g arahide
  • -100 g unt
  • -2 piersici
  • -cca 200 g faina de grau
  • -3 linguri miere de albini
  • -3 linguri zahar brun sau zahar obisnuit
  • -1 lingurita scortisoara
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 ou
  • -4-5 linguri lapte (oul si laptele vor fi pe post de liant pentru biscuiti)

Mod de preparare

O reteta perfecta pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Incingeti cuptorul la 180ºC. Tapetati tava cu hartie de copt sau ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.

Spalati piersicile, indepartati samburii. Taiatile cubulete.

Intr-un bol amestecati musli, fulgii de ovaz, arahidele, piersicile.

In alt bol amestecati zaharul, cacao, scortisoara, zaharul vanilat, mierea de albini, untul, faina si praful de copt si se adauga la amestecul de fulgi cu musli.

Adaugati laptele si oul si amestecati totul bine pana devine o compozitie omogena.

Cu ajutorul a doua lingurite modelati gramajoare de aluat direct in tava, cu o distanta de cca 3 cm intre ele sau pur si simplu asezati amestecul in tava, il dati la cuptor pentru cca jumatate de ora, il lasati sa se raceasca si il taiati cum va place.

Se servesc calduti sau reci. Pofta mare !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise