Biscuiti cu scortisoara, de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 520 g faina de grau
  • 120 g zahar pudra
  • 250 ml apa
  • 3 lgt scortisoara pudra
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 120 g banana (1 banana decojita)
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/8 lgt sare

Mod de preparare

1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.

2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).

4. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;)

6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min.

S-aveti pofta!

Nota!

Daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gustul vostru pentru ca nu sunt foarte dulci.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise