biscuiti marmorati

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -500 g faina
  • -rom,coaja de lamaie,vanilie
  • -2 linguri de cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -2 oua,2 linguri de lapte dulce
  • -1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Aceasta reteta este adaptata dupa cea a Laurei Sava,care facea niste cercuri de aluat impletite.Eu am adaptat reteta,nefiind deplin multumita de ea,pt. ca nu era suficient de aromata,iar aluatul cu cacao era mult mai dens decat cel alb.Deci,se realizeaza 2 tipuri de aluat:cel alb in care se mixeaza 300 faina,125 unt,1 ou,1 vanilie,o jumatate praf de copt,coaja rasa de lalaie;aluatul negru:200 faina,125 unt,1 ou,2 linguri cacao rase,scortisoara,cealalta jumatate de praf de copt,esenta de rom;se lasa la rece 2 ore,apoi se intind suluri de aluat dupa imaginatia fiecaruia,se combina in 2 suluri,se taie bucati de cca 1 cm grosime si se coc la 150 grade cca 15 minute,pt a se usca-sunt foarte fragezi.Tava am tapetat-o doar cu hartie de copt-au iesit 2 tavi.Sunt fini,cred ca ii voi repeta,poate cu niste stafide prin ei

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise