Blat cu bulion şi cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de bulion
  • 60 g de cacao
  • 315g de făină
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • ¼ linguriţăde sare
  • 125 ml de ulei
  • 3 ouă mari
  • 1 esenţă de vanilie
  • aroma dorită

Mod de preparare

250 ml de bulion se fierbe, se adaugă 60 g de cacao, se ia de pe foc şi se lasă la răcit în vas cu apă rece.

Separat 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţă de sare se amestecă.

315 g de zahăr cu 125 ml de ulei, 3 ouă mari şi 1 esenţă de vanilie se bat cu mixerul.

Se adaugă bulionul, apoi partea uscată şi se amestecă uşor sa se omogenizeze.

Se pune la copt în tava unsă, tapetată cu făină(dreptunghiulară), în cuptor preîncălzit la 180 grade C, cam 30 minute(testul cu scobitoarea).

Crema: brânză Philadelphia, margarină, aromă, zahăr pudră sau ce doriţi dumneavoastră.

Puteti tăia blatul în două pe lungime sau lăţime, însiropa cu suc din compot de ananas sau altceva. Pe deasupra am pus dulceaţă de cireşe negre. Inventaţi dupa fantezia dvs.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise