Bob verde, cu sos de lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g seminte de bob (verzi, neuscate)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei(din samburi de struguri)
  • 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar)
  • sare,piper roz proaspat macinat
  • patrunjel si marar verde, tocat foarte marunt

Mod de preparare

Intr-un vas cu 2 l de apa se fierb:bobul, ceapa intreaga, morcovul si patrunjelul, pana cand semintele de bob se inmoaie, fara sa crape. Separat in uleiul incins se rumeneste faina si se stinge cu putina zeama in care au fiert legumele.Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si bobul fiert si se mai tin pe foc, acoperite cu capac 10-15 min.Separat se bat bine galbenusurile si se adauga in mancare lasand sa clocoteasca de cateva ori.Inainte de a servi se presara cu patrunjel si marar verde tocat foarte marunt.Se serveste cat mai cald acest fel de mancare.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise