Boeuf a la Mode

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o bucata de pulpa sau alta carne macra
  • cam de 1 1/2 - 2 kg
  • slanina
  • un paharel cu vin alb sau rosu
  • o lingura de rachiu
  • un picior de vitel
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin si un fir de patrunjel
  • zeama de carne
  • 2 morcovi
  • 15-20 de fire de arpagic

Mod de preparare

Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine fripta. Se impaneaza cu slanina, se leaga apoi, pentru a-i da o forma buna, ca sa poata fi taiata frumos felii, cand e gata. Se pune carnea cu putina untura, se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura. Se pune in loc un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, pana ce lichidul e aproape scazut, intorcand carnea pe o parte si pe alta. Se adauga: un picior de vitel bine curatat si spalat si caruia i s-a scos osul, soriciul de la slanina care a servit la impanat, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel si un litru de apa, sau mai bine aceeasi cantitate de zeama de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, se ia spuma, se acopera perfect si se da la cuptor. Se tine astfel sa fiarba in clocote mici 4 ore. Se intoarce intre timp de 2-3 ori. Dupa 2 ceasuri se adauga 2 morcovi taiati felii rotunde nu prea subtiri, si 15-20 de fire de arpagic curatate. Se lasa sa fiarba restul de 2 ore. Cand e gata, zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se aseaza carnea pe farfurie, se scot atele si se taie felii. Se aseaza imprejur ceapa, morcovii si, daca place, si piciorul de vitel taiat bucati potrivite. Se tine la cald. Sosul din cratita se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Se trece prin sita peste carne.

Se serveste calda, cu salata. Tot astfel de gustoasa e si rece, sosul intarindu-se imprejur ca aspicul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise