Boia de ardei iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei iuti uscati

Mod de preparare

De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rind, nu mai sint taranii de alta data, care garantau marfa si la care reveneai in mod constant.

Astfel, am inceput sa cultiv ardei iuti de calitate si fac in casa ori de cite ori este nevoie .

Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa chili a iesit ardeiul iute olandez.

Nici o problema, se mai intimpla, ma folosesc de ce am.

Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insiruiesc pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.

Cind sint foarte bine uscati, indepartez cotorul si ii macin, cu tot cu seminte, in risnita de piper(cea electrica, bineinteles) pina se face o pudra fina si aromata.

Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc foarte mult la gatit, da un gust de iute placut mincarii , tocmai atit cit trebuie .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise