Bomboane cu cereale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cereale (musli)
  • 200 g miez nucă
  • 350 ml lapte
  • coaja de lămâie
  • 100 g nucă de cocos pentru decorare
  • 3 linguri zahăr sau 150 g stafide
  • esență de rom
  • zahăr vanilat

Mod de preparare

E o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu necesită coapte bomboanele.

Încălzești laptele și opărești cerealele, apoi le lași să se inmoaie 20 de minute.

Macini fin miezul de nucă. Macini și cerealele, eu i-am facut la robot. Adaugi coaja de lămâie și esențele. Amesteci bine.

Cu mâinile umede, formezi bomboane de mărimea unei nuci, pe care le rostogolești prin nuca de cocos. Se consumă a doua zi după ce au stat la rece.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise