Bomboane cu curmale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 curmale proaspete (se scot samburii)
  • 100 g alune decojite
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de miere
  • 50 g migdale macinate

Mod de preparare

1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin.

2. Luati o lingurita de amestec si dati-i forma rotunda cu ajutorul palmelor. Faceti bilutele deasupra unui servet de bucatarie sau deasupra chiuvetei, pentru ca altfel se face mizerie!

3. Amestecati mierea cu 1 lingura de apa fierbinte intr-o ceasca rezistenta la caldura.

4. Puneti migdalele macinate pe o farfurie. Cu ajutorul unei scobitori infipte in fiecare bomboana de curmale, inmuiati bomboanele in miere si apoi rostogoliti-le in migdale.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise