Bomboane fondante

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Serbetul:
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri otet
  • 400 ml apa
  • Compozitia de bomboane:
  • serbetul
  • 300 g faina
  • 300 g nuca (sau alune)
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj
  • ulei

Mod de preparare

Sebetul:

Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii. Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)

Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:

- untul

- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie

- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.

Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.

Se modeleaza bile care se trec prin

glazura:

ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur. Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)

Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu. Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise