Bors de sira de porc

Se spala bine bucatile de sira de porc si se pun la fiert in 4 l de apa rece, cu o lingurita de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 bucati de sira spinarii de porc, taiate potrivit de mari
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie mica de rosii cubulete in bulion
  • 1/2-1 l bors de tarate
  • 2 cartofi
  • 1/2 cescuta de orez
  • 1 ou
  • leustean verde
  • sare.

Mod de preparare

Se spala bine bucatile de sira de porc si se pun la fiert in 4 l de apa rece, cu o lingurita de sare. Cand da in clocot, se spumeaza bine.

Se curata zarzavatul de coaja, se spala, se taie cubulete, taiata marunt si se pun la fiert impreuna cu carnea. Se lasa sa fiarba cca 45 de minute, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete impreuna cu orezul. Cand cartofii incep sa se inmoaie, se adauga rosiile cubulete in bulion, borsul, se potriveste de sare si la gust cat de acru dorim si lasam inca 15 minute. Se opreste focul si se drege borsul cu oul batut si deasupra presaram verdeata tocata fin.

Se serveste fierbinte!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise