Bors de zarzavat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei (se poate si fara el)
  • 2 linguri bulion
  • cartofi
  • fidea
  • bors (dupa gust)
  • smantana (daca doriti)
  • sare , delikat, cimbru, busuioc, patrujel, leustean (+ ce mai doriti dvs.)

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune la fiert cu o cana de apa si uleiul. Se rade morcovul si se adauga peste ceapa, apoi se pune ardelul taiat marunt si rosia. Ingredientele se lasa putin pe foc pana mai scade din apa adaugata si se pune in continuare bulionul impreuna cu sarea si delikatul.

Dupa cateva minute (2-3 min) se adauga cartofii taiati cubulete si se amesteca bine pentru a intra putin gustul de la compozitia facuta.

Apoi se adauga apa si se lasa la fiert.

Puteti folosi 3 tipuri de bors : cel facut in propria casa , cumparat de la magazin (la punga), sau pliculet de bors de la Knor. Eu folosesc mai mult pliculetul de bors dar si cel de casa.

Borsul si fideaua se adauga atunci cand cartofii sunt aproape fierti.

Atunci cand a fiert fideaua se adauga si verdeata (eu de obicei il las sa fiarba cu borsul vreo 2 min).

Pe langa verdeata puteti adauga si smantana , asta desigur daca doriti si nu este post ...

Pofta buna !!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise