Brânzoaice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg făină
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • ¼ l lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură griş
  • sare
  • coajă de lămâie rasă.

Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas, gălbenuşurile frecate cu zahărul, untul moale, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, puţină sare, se amestecă, se frământă bine, se acoperă şi se pune la crescut într-un loc cald. După ce aluatul a crescut bine, se ia o parte din el din care se întinde, pe o planşetă unsă cu ulei, o foaie groasă cam de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm.

În mijlocul fiecărui patrat se pune cîte o lingură de umplutură preparata din brânză amestecată cu două ouă şi cu o lingură de griş. Apoi se dă formă brânzoaicelor, lipindu-se colţurile opuse ale patratelor de aluat, câte două în diagonală, se ung cu unt sau cu ou, se aşează în tava unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins potrivit. Când sunt frumos rumenite, se scot din cuptor, se presară cu zahăr şi se servesc calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise