Braduti din biscuiti si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g biscuiti macinati
  • 100 g nuca macinata
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 200 ml lapte
  • esenta portocale
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar framantam putin.

Luam din compozitie cu mana si introducem in forma tapetata cu zahar pudra.Indesam bine.

Partea putin mai grea este scoaterea bradutului din forma. Batem cu forma de palma pana se desprinde de pe margini si apoi iese. Bradutii se pastreaza la frigider.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 30 de braduti. Daca nu aveti forma puteti face bombonele din aceasta compozitie .Bombonele pot fi tavalite prin nuca macinata, nuca de cocos sau zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise