Branză Topita de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 500 grame branză dulce de vaci
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • sare dupa gust si un pachet de unt

Mod de preparare

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs intr-un tifon dublu timp de 10 minute. Se unge un vas rezistent la fierbinte cu putin unt. De preferabil vasul sa fie de yena cu capac. Intr-un vas se incinge untul si se amesteca branza, cu oul, bicarbonatul, sarea si se oparesc timp de 3 min. Se amesteca bine, fie cu o lingura fie cu un mixer si se rastoarna in vasul deja pregatit. Se introduce la frigider si se lasa cca 12-24 ore inainte de consum, deoarece trebuie sa se intareasca crema. Se fac tartine si se serveste cu salata, ridichi negre, s.a. Pentru sandwich-ul copiilor la scoala este ideal. Pofta buna

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise