Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g făină
  • 55g migdale măcinate
  • 1 linguriță praf de copt
  • un virf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 125 ml iaurt simplu
  • extract de vanilie
  • Crema de unt:
  • 200 g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • un albus ou batut spuma
  • 4-5 linguri lapte
  • extract de vanilie
  • 2-3lingurițe de zeama de lamaie
  • 4-5 picături de colorant alimentar verde

Mod de preparare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu zaharul, uleiul, iaurtul si vanilia. Mixul de lichide il punem peste cel de solide si amestecăm pină la incorporare totală. Pregatim formele de brioșe si le umplem cam 3/4. Dăm la cuptor pentru 2-25 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil.

Cit timp se coc brioșele numai bine avem timp să facem crema de unt. Mixăm untul pina devine spumă, adaugăm apoi zaharul pudra in 4-5 etape alternind cu lapte si citeva picaturi de zeama de lamaie. La sfirsit incorporam albusul batut spuma. Cind brioșele sunt reci le decoram cu crema de unt pregatită.

Eu am ales sa pun un strat de crema alba mai intai si in restul de cremă am pus citeva picături de colorant alimentar verde si cu un șprit special am facut un pat de iarbă pe care am asezat citeva mini ouă de ciocolată și pe ici pe colo cite o floricică din fondat

Ei, ce ziceți??? V-am introdus un pic in atmosfera de sărbătoare????…

Un Paște fericit vă doresc dragii mei si ginduri bune trimit către voi, oriunde vă aflați! :*

Pentru mai multe poze si detalii vă invit pe blogul meu personal http://bakedtreats.wordpress.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise