Briosa cu plante aromatice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 170 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua+1 ou(pentru uns)
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita maghiran (tocat marunt)
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita ardei gras (ticat marunt)

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o groapa in mijloc. Se pun in ea drojdie dizolvata in apa calduta, untul, ouale, sarea, ardeiul, maghiranul si oregano.

Se framinta un aluat care se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul Se unge cu unt tava pentru briosa , se pune aluatul, si se lasa sa se odihneasca 15-20 min. Se unge suprafata aluatului cu un ou batut. Se baga la cuptor si se coace 20 min la 180 grade C. Se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa la copt 20 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise