Briose aperitiv cu sunca si ardei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g sunca de Praga sau jambon
  • 1 ardei rosu mare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 250 ml smantana
  • 125g unt topit
  • 1 ou
  • 60g cascaval ras
  • sare, piper, ulei pentru forme
  • 1 ou pentru uns desupra

Mod de preparare

Sunca si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate. Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti, puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt coapte).

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise