Briose cu afine si ciocolata alba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina se amesteca cu 50 g zahar brun si 1/2 lingurita praf de copt su un virf de cutit de sare
  • 1 ou batit
  • 50 g unt topit si racit
  • 100 ml lapte
  • 75 g afine
  • 75 g ciocolata alba (rupta bucati mici)

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la (200 grade C) se tapiteaza cu hirtie de copt 6 forme dintr-o tava speciala pentru briose. Se amesteca oul, untul topi si laptele cu toate ingredientele uscate, inclusiv ciocolata alba si afine (nu se mixeaza foarte tare, aluatul trebuie sa aiba citeva cocolase). Se imparte in formele tapetate cu hirtie si se lasa la copt timp de 25 min pina briosele cresc si devin aurii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise