Briose cu afine si ciocolata alba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina se amesteca cu 50 g zahar brun si 1/2 lingurita praf de copt su un virf de cutit de sare
  • 1 ou batit
  • 50 g unt topit si racit
  • 100 ml lapte
  • 75 g afine
  • 75 g ciocolata alba (rupta bucati mici)

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la (200 grade C) se tapiteaza cu hirtie de copt 6 forme dintr-o tava speciala pentru briose. Se amesteca oul, untul topi si laptele cu toate ingredientele uscate, inclusiv ciocolata alba si afine (nu se mixeaza foarte tare, aluatul trebuie sa aiba citeva cocolase). Se imparte in formele tapetate cu hirtie si se lasa la copt timp de 25 min pina briosele cresc si devin aurii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise