Briose cu branza, morcov si dovlecel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 dovlecei potriviti
  • 3 morcovi
  • 4-5 linguri cu faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
  • 1 lingura crema de mascarpone
  • 1/2 plic praf de copt
  • marar
  • sare
  • piper
  • Pentru stratul de deasupra
  • 2 oua
  • 2 -3 linguri cu smanatana
  • seminte de mac

Mod de preparare

Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand bine . Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare , crema de mascarpone si mararul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine.

Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus .

Batem oul cu smantana si turnam deasupra apoi pudram cu mac.

Coacem briosele circa 30 -40 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise