Briose cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 briose
  • 300 gr cartofi
  • lapte si unt pentru piureul de cartofi
  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • sare, piper
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2/3 cana faina
  • 1/2 cana lapte
  • sare
  • umplutura:
  • branza feta / telemea - 12 cubulete

Mod de preparare

Se fierb cartofii. Se face un piure cu lapte si unt, se adauga patrunjelul si tarhonul tocate, se potriveste de sare si piper.

Se incalzeste cuptorul la 200 gr. C.

Se pregateste un aluat lichid gros si fin din ou, faina, lapte, se adauga un praf sare.

Se ung 2 tavi de briose cu putin ulei masline, se pun pe plita sa se incinga. Se adauga in fiecare forma urmatoarele: cca 2 lingurite aluat, un cubulet de branza, o lingura de piure si din nou o lingurita de aluat.

Se dau la cuptor cca 15-20 minute. Se scot si se servesc fierbinti ca aperitiv sau garnitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise