Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g fructe de padure,
  • 150 g ciocolata alba,
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 440 g faina,
  • 4 oua,
  • 140 ml lapte,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • esenta vanilie sau zahar vanilat,
  • 1 praf sare,
  • Pentru topping:
  • 60 g faina,
  • 60 g zahar,
  • 60 g unt rece

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte.

Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam fructele de padure si ciocolata taiata bucatele.

Intr-o tava speciala pentru briose (sau in forme) asezam hartiutele pentru briose si le umplem cu compozitie circa 2/3.

In alt castron, amestecam rapid, cu degetele, untul rece impreuna cu faina si zaharul pana obtinem o compozitie sfaramicioasa. Presaram deasupra hartiutelor si dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise