Briose cu ton si varza de bruxelles

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina200 ml lapte3 oua200 g cascaval ras80 ml ulei1 conserva mica ton in ulei 1 praf de coptmarar uscatsarepiper macinat12 buc varza de bruxelles

Mod de preparare

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs.

Punem ouale intr-un vas ,le amestecam cu un praf de sare si apoi le batem cu telul.Adaugam pe rand laptele, cascavalul si uleiul.Amestecam.Adaugam si tonul(eu nu l-am scurs)apoi faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Tapeteam formele de briose cu hartii pentru briose si le umplem pe jumatate.Adaugam in fiecare cate o varza de bruxelles si acoperim apoi cu compozitia de ton.Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor la 180 grade timp de circa 20 min. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,le scoatem din forma si apoi.....pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise