Briose cu visine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare)
  • 1/2 lingurita sare ( rasa)
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja
  • 400 gr faina Ola
  • 1 si 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul , mixam, dupa ce am batut bine ouale cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie.

sucul de la jumatate de lamaie, e suficient.

Se inglobeaza iaurtul cu sare, suc si coaja de lamaie in continuare, separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam usurel in compozitie .

compozitia trebuie sa arate destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine, e important apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit forme din hartie, am pus cate 3, una intr-alta pentru a nu se labartza la cuptor am pus cam cate o lingura in fiecare forma, si pe deasupra visinele scurse de zeama si tavalite putin prin faina ( pacat ca n-am avut si nuci)

Tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise