Briose(muffins) cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 linguri zahar
  • 15 linguri cu varf faina
  • 75 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 mere
  • 1 ou
  • cate un varf de cutit de ghimbir si anason
  • scortisoara
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 ml iaurt de fructe

Mod de preparare

Untul taiat bucatele se mixeaza bine cu zaharul pina se obtine o crema.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, anasonul, sare si ghimbirul , iar la sfarsit iaurtul si oul.Mixam bine amestecul.

Merele spalate se razuiesc , se amesteca cu scortisoara apoi le adaugam la aluat si amestecam sa se incorporeze uniform.

Cu o lingura punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si pesmet , apoi le dam la copt in cuptorul dinainte incalzit.Le lasam cam 30 minute pine se rumenesc frumos dar incercam daca sunt coapte cu o scobitoare.

Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca in forme, abia apoi le scoatem( dupa cam 10 minute)

Reci fiind , le pudram cu zahar praf.

Dupa ce sunt gata racite, deasupra se poate pune cate o lingura de budinca....

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise