Briose(muffins) cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 linguri zahar
  • 15 linguri cu varf faina
  • 75 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 mere
  • 1 ou
  • cate un varf de cutit de ghimbir si anason
  • scortisoara
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 ml iaurt de fructe

Mod de preparare

Untul taiat bucatele se mixeaza bine cu zaharul pina se obtine o crema.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, anasonul, sare si ghimbirul , iar la sfarsit iaurtul si oul.Mixam bine amestecul.

Merele spalate se razuiesc , se amesteca cu scortisoara apoi le adaugam la aluat si amestecam sa se incorporeze uniform.

Cu o lingura punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si pesmet , apoi le dam la copt in cuptorul dinainte incalzit.Le lasam cam 30 minute pine se rumenesc frumos dar incercam daca sunt coapte cu o scobitoare.

Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca in forme, abia apoi le scoatem( dupa cam 10 minute)

Reci fiind , le pudram cu zahar praf.

Dupa ce sunt gata racite, deasupra se poate pune cate o lingura de budinca....

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise