Broccoli cu rosii

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g broccoli
  • 3-4 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • optional cateva ciuperci champignon
  • cateva fire de patrunjel
  • piper, cimbru, oregano

Mod de preparare

Se rupe broccoli in buchetele si se pun in apa rece. Intr-o craticioara puneti la fiert buchetelele de broccoli in 1 litru de apa cu concentratul de ciuperci.

Intr-o tigaie antiaderenta caliti 5 minute rosiile taiate felii in uleiul de masline, apoi condimentati cu piper, cimbru si oregano. Cine doreste poate adauga si ciupercile taiate felii, patrunjel tocat.

Dupa 15-20 minute, cand s-a fiert broccoli, se scoate si se pune pe farfurii, apoi rosiile calite si se serveste ca atare sau ca garnitura langa rasol sau friptura, asezonata cu zeama de lamaie si garnisita cu frunze de patrunjel.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise