BROCCOLI GRATINAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata broccoli,
  • 500g.cartofi,
  • 200g.costita afumata,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de ustroi,
  • busuioc,
  • rosmarin,
  • 150g.cascaval ras,
  • 9 felii de mozzarella,
  • 200ml. lapte,
  • 1-2 linguri de faina,
  • 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

1.Broccoli se spala si se desface in buchetele.

2.Cartofii se curata,se spala,se taie felii,si impreuna cu broccoli,se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert cam 10 min.

3.Se taie costita bucatele,ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la prajit cu 2-3 linguri ulei de masline; cand s-a rumenit ,se aduga ustroiul pisat si verdeata.Se presara peste costita 1-2 linguri de faina,se amesteca si se mai lasa 1 minut la prajit,apoi se toarna laptele.Se amesteca,si se lasa sosul la fiert,la foc mic,pina capata consistenta unei smantani mai groase. .Se sareaza si pipereaza dupa gust.Feliile de cartofi si buchetelele de broccoli,se aseaza in tava.Se toarna sosul pestebroccoli si cartofi.Desupra se presara cascaval ras si se decoreaza cu felii de mozzarella.Se da la cuptor la 200* C.pana se rumeneste preparatul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise