Broscute

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr untură
  • 400 gr smântână
  • 4-5 gălbenuşuri
  • 600-700 gr făină
  • unt topit
  • Bezea:
  • 6-7 albuşuri
  • 600 gr zahăr

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna şi untura şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în şase părţi egale. Din fiecare porţie astfel formată se întinde o foaie care se unge cu unt topit, apoi se rulează şi se lasă la frigider 24 de ore. În ziua preparării broscuţelor se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bat din nou până obţinem o bezea. Se ia fiecare rulou în parte, se taie în 25-26 părţi. Fiecare parte se întinde în formă de dreptunghi pe care se pune o lingură de bezea şi un sfert de nucă. Se rulează, se strânge la capete, asemenea unor bomboane. Se coc broscuţele aproximativ 10 minute.

Gasiti si alte retete dulci pe blogul Bucataria lui Dodo.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise