Bucuresti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8oua 8linguri apa 20 linguri zahar 19 linguri faina 1 praf de copt 1 plic de cacao neagra 1 esenta de rom 1 lamaie 250 gr margarina 100ml lapte 1 ciocolata manaj 100ml frisca

Mod de preparare

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam apa ,galbenusurile,praful de copt ,16 linguri de faina si 2 linguri de cacao.Se da la cuptor pana se desface de la tava . Crema:amestecam faina cu restul de zahar si laptele si le punem pe foc mic pana se ingroase.Dupa ce sa racit adaugam margarina.Blatul il taem in doua si il insiropam cu :esenta de rom si zeama de la lamae diluate in apa cu 2 linguri de zahar .Se lasa aprocximativ 10 minute apoi ungem cu crema pregatita .Deasupra pe blat punem glazura de ciocolata din ciocolata menaj topita pe aburi.O decoram cu frisca. POFTA BUNA!!!!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise