Budinca balcanica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • putine frunze de petrozilie
  • 200 gr de brinza bulgaresca taiata in cuburi
  • 3 oua
  • 1pahar faina de porumb cernuta
  • 1lingurita praf de copt
  • putin ardei iute taiat bucatele
  • putin oregano macinat
  • 2linguri faina alba
  • 2iaurte

Mod de preparare

Intr-o tigaie de teflon se pune putin ulei si se prajeste ceapa tocata si ardeiul tocat si se lasa sa se moaie putin,se adauga si ardeiul iute,si oregano.

Se lasa sa se raceasca si se adauga patrunjelul tocat.

Intr-un vas se bat ouale si se adauga brinza dupa care ceapa si ardeiul si la urma faina,deasemeni faina alba,praful de copt si iaurturile.

Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se toarna intr-o tava de budinca unsa cu putin unt.

Se coace la 180-190 de grade (cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute.

Este o budinca gustoasa asemeni malaiului numai ca sarat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise