Budinca copilariei mele

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 16 linguri de zahar
  • 18 linguri de gris
  • 2 litri de lapte
  • 1/2 ligurita de sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga apa si se bate incontinuu, se adauga zaharul, apoi la sfarsit se pune grisul in ploaie batand cu telul in continuu.

Se unge o cratita de 4 litri cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia. Se da la cuptor la foc mijlociu timp de maxim 20 min pana capata o culoare aurie. Separat se fierb cei 2 litri de lapte cu 10 linguri de zahar si 1/2 lingurita de sare.

Cand blatul s-a copt se toarna peste el laptele clocotit se da iarasi la cuptor si se mai lasa la foc f mic inca 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise