budinca cu banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • resturi de cozonac (cca 500 g)
  • 2-3 oua
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 5 g unt
  • 500 g banane
  • pesmet si putin rom

Mod de preparare

Se maruntesc resturile de cozonac si se inmoaie in lapte, amestecat cu zaharul si galbenusurile.Se curata bananele, se taie felii rotunde si se stropesc cu rom.Se bat bine albusurile si se amesteca usor cu cozonacul inmuiat si cu feliile de banane.

Se ia un vas de jena, se unge cuunt, se tapeteaza cu pesmet si se adauga compozitia.Se da la cuptor, la un foc iute mai intai si apoi potrivit si se coace cca 50 de minute.Se poate servi cu un sodou de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise