Budinca cu chimen si carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carte tocata de vita
  • 4-5 cartofi (in functie de tava)
  • 2 cepe
  • 4-5 castraveciori in otet
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte ( sau lapte batut)
  • sare
  • piper
  • chimen
  • marar

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii (nu foarte subtiri). Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga carnea tocata, sare, piper si chimen si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei sau unt, se pune un rand de cartofi, apoi un rand de carnea, un alt rand de castraveti in otet taiati felii.

Se adauga peste inca un strat de cartofi si se toarna peste ei un amestec facut din 2 oua, 2 linguri lapte si putin marar tocat foarte marunt. Se da vasul la cuptor la foc mediu pana se rumenesc catofii deasupra. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise