budinca cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 chifle
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • cuisoare
  • 70 g unt
  • pesmet
  • 750 g cirese

Mod de preparare

Se taie chiflele felii rotunde si se pun la inmuiat in lapte cu zahar, la care s-au adaugat galbenusurile, batute foarte bine.

Separat se curata si se spala ciresele, se scot samburii si se aseaza pe o strecuratoare, pt a se scurge de zeama.

Se ia o forma de budinca, se unge bine cu unt si se tapeteazacu pesmet.

Chiflele inmuiate si sfaramate in lapte se amesteca cu ciresele, se presara cuisoarele, se adauga putin unt topit si la urma albusurile batute spuma.

Se amesteca bine si se introduce compozitia in forma, care se pune pe o baie de apa si se da la cuptor, la foc mic cca 60 minute.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un platou si se serveste calda.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise