BUDINCA CU CLATITE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt. compozitie :
  • -faina
  • -drojdie
  • -zahar vanilat (2 plicuri)
  • -zahar 4 ls
  • -3 oua intregi
  • -coaja de la o jumatate de lamaie
  • -aproximativ 50 ml ulei
  • -apa minerala
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1 budinca de ciocolata,
  • 1 l lapte,
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.

Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat ,zaharul,ouale, coaja de lamaie razuita, amestec bine si adaug treptat si apa minerala si apoi uleiul.

Incep sa coc clatitele.

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 1 litru de lapte . Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea.

Intr-un vas asezam o clatita peste care punem budinca ,iar clatita ...etc, si terminam cu clatita.

Totul se pune la rece cam o ora dupa care se poate servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise